1 april 2018
17:50

Referat: Fredrikstad FK - Solängens BK

Nu var det dags för kvartsfinal. Det var fyra lag i kvartsfinalen från göteborg, Solängen, ÖIS, IFK och Häcken.
Motsåndarna var Fredriksstad FK som enligt de själva är ett av Norges 4-5 bästa P-04 lag.
Fredriksstad öppnar bra och vi blir tillbakatryckta och hamnar i underläge med 1-0. Vi jobbar dock bra och lyckas i en omställning göra 1-1. Fredriksstad fortsätter att spela bra samtidig som alla jobbar hårt i Solängen att ligga på rätt sida. Fredriksstad forsätter att skapa chanser framåt samtidigt som Albin gör en fantastisk räddning och håller oss kvar i matchen.
I slutet av halvleken orkar vi inte stå emot riktigt utan ligger under med 3-1. Trots bra jobb av alla i Solängen i andra halvlek så blir vi åter tillbakapressade. Vi skapar en några omställningar framåt men Fredriksstad gör istället både 4-1 och 5-1.
Det fanns en del åsikter om domaren men det är bara att fokusera på matchen. Vi fick i slutet av matchen en utvisning(andra gult kort)pga snack och spelaren blir i och med detta avstängd i nästa match. Vi gör ändå en bra match efter omständigheterna och det märks att vi möter ett topplag. Alla spelare i Fredriksstad är väldigt snabba, tekniska, löpvilliga och med ett bra spelsinne.
Detta är nog det bästa laget vi mött men vi tycker att vi tagit ett steg framåt jämfört med mötet med förra årets bästa lag Hammarby Akademi. Stor eloge till alla killar efter en bra kämpainsats.
Vi avslutar nu cupen med en placeringsmatch imorgon kl 1050 på Heden(samling 1010).